Pensiunea Casa Elena

Puncte Turistice

Puncte Turistice

       Ca puncte turistice din împrejurimi se pot vizita Cetățile Medievale din județul Sibiu:

Cisnădioara, Slimnic și Ruinele Cetății Dacice de la Tilișca

În orașul Sibiu, Capitala Culturală Europeană pentru 2007, se pot vizita o serie de obiective turistice:

Sibiel – Muzeul de icoane pe sticlă

Muzeul de icoane pe sticlă Zosim Oancea, realizat în 1969 din donații publice este cel mai mare muzeu de icoane pe sticlă din Europa. Muzeul cuprinde o valoroasă colecție de icoane pe sticlă și lemn, ceramică populară, piese de mobilier, textile de casă și cărți foarte vechi.

Vizitati website-ul muzeului

Biserica din Sibiel

Biserica are hramul “Sfintei Treimi” și a fost declarată monument istoric în anul 1924; aceasta datează din secolul al XVIII- lea (construită în 1765), iar pictura în frescă s-a realizat între anii 1774-1775 de către Stan Zugravul.

Mănăstirea Sibielului „La Chilii”

Urcând 5 km din Sibiel în munte pe albia muntelui, se poate vizita mănăstirea numită “Chilii” ce datează și ea de la începutul secolului al XVIII-a. A fost pentru prima oară atestată documentar în perioada 1716- 1717, aici aflându-se o școală de preoți și dascăli, ce vroiau să știe carte.

Troițele

De-alungul satului se înșiră trei troițe zidite din piatră și cărămidă, datând de peste 150 de ani (1803, 1814, 1817) cu pictură în frescă și cruci de lemn în interior.
– Troița de lângă biserică a fost pictată cu motive biblice în anul 1917.
– Troița de la Gura Utii, a fost ridicată în mai 1814.
– Troița din curtea văduvei Ciortea Marina, nr de casă 166, este cea mai veche și cea mai frumoasă, reprezentand un adevărat paraclis cu fresca interioară și exterioară. Anul în care ea a fost ridicată este 1803.

Cetatea Feudală – Salgo

Situată pe dealul Cetate – a fost menționată documentar la 1383 și făcea parte din sistemul de apărare al graniței de sud-est al Transilvaniei.

 

Comment (1)

  1. Hosting

    Puteti beneficia de acces gratuit la internet cu tablete, telefoane mobile sau notebook-uri cu functie wireless in multe puncte ale orasului.

Impresii